keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Mikä on psyyken osuus paranemisessa!

 

Sairastuttuaan monet ihmiset menevät lääkärille ja tyytyvät heidän oireita helpottaviin hoitoihin.
Toiset taas haluavat hoitaa itseään luontaistuotteilla ja päättävät, että ”minä aion taistella tätä sairautta vastaan”.
Sairauksien hoidoissakin on otettu taistelumenttaliteetti aivan kuin armeijassa. Kehitetään ”aseita” parantumattomia sairauksia vastaan. Käymme sotaa syöpää ja huumeita vastaan.
Eräs lääkäri haastatteli monia miehiä ja naisia ja tuli siihen tulokseen, että sairauden hyväksyminen on parempi kuin taistella sitä vastaan. Koska taistelu aiheuttaa enemmän stressiä, joka taas ei ole hyväksi.
Sairauden hyväksyminen on usein osa laajempaa oman minän hyväksymistä, joka merkitsee tärkeää henkistä muutosta. Ja tämä muutos voi panna alulle persoonallisuuden muuttumisen ja sen myötä sairaudesta paranemisen.

Vielä 60-luvulla astma, reuma, mahahaava ja haavainen paksunsuolen tulehdus tunnustettiin psykosomaattisiksi sairauksiksi. Myöhemmin päädyttiin siihen, että vain astma ja reuma olisivat psykosomaattisia.
Nykyisin on päädytty siihen, että vatsahaava on helikobakteerin aiheuttama. On totta, että tämä bakteeri aiheuttaa mahalaukun ja pohjukaissuolen limakalvon kroonista ärsytystä, mutta se ei silti sulje pois stressin vaikutusta molempiin. Koska on todettu, että toiset, joilla tämä bakteeri on eivät sairaustu vatsahaavaan ja toiset, joilla tätä bakteeria ei ole todettu silti saavat vatsahaavan tai vatsakatarrin.

Bosnian sota-alueella aikoinaan lääkärit totesivat, että stressi aiheutti lasten keskuudessa vatsahaavan ja korkean verenpaineen voimakkaan nousun.
Miten on meillä tänä päivänä. Tunnustavatko lääkärit, että psyyke aiheuttaa useimmat tämän päivän sairaudet? 
50-60 luvuilla lääkärit paneutuivat potilaidensa hyvinvointiin keskustelemalla heidän kanssaan ja muistan maaseudulla kasvaneena, että lääkärit tekivät pitkiä päiviä siksi, että ympäri maakuntaa mummot ja papat tulivat lääkäriin ja saivat siellä kertoa mieltään painavista asioista ja purkaa huoliaan ja stressiään pois. Miten on tänä päivänä!

Olin itse n. vuosi sitten lääkärissä jonkin asian takia ja samalla pyysin, että minulta voitaisiin tarkista helikobakteeri. Se onnistutaan toteamaan nykyisin verikokeella. Lääkäri kuitenkin totesi, että hän ei voi sitä tehdä tällä käynnillä, minun pitää varata uusi aika sitä varten. Ihmettelen miksi hän ei voinut käynnin päätteeksi laittaa tätä laboratorio lähetettä koneelle, joka ei todellakaan vie paljon aikaa! Niinpä!

Japanissa pidetään yli kahtakymmentä tautia psykosomaattisina ja esimerkiksi ”autonomisen hermoston epätasapaino”, häiriö, joka usein tunnistetaan, mutta länsimainen lääketiede ei pidä sitä edes sairautena.
”Kylmät kädet (lämpimässä huoneessa) johtuvat huonosta verenkierrosta. Se on seurausta sympaattisen hermoston yliaktiivisuudesta, joka taas saa raajojen pienet verisuonet supistumaan. Ihmisillä, joiden kädet ovat kroonisesti kylmät, on usein ruuansulatushäiriöitä ja muita sisäisestä jännityksestä johtuvia ruumiin toiminnan häiriöitä. Sanoo Andrew Well, kirjassaan ”Keho Tekee Ihmeitä.” Pitkään jatkuessaan autonomisen hermoston tasapainottomuus voi johtaa vakaviin vaivoihin.”

Eräs saksalainen lääkäri on sitä mieltä, että esim. Tinnitus, joka on hyvin häiritsevä korvan soimisilmiö, aiheutuu kroonisesta lihasjännityksestä päässä ja niskassa ja on usein yhteydessä huonoon ryhtiin ja stressiin. Hän määrää potilailleen hoidoksi joogaa jarentoutusharjoituksia. 
Jaa-a!  Pitääpä kokeilla.

VAIHTOEHTOHOIDOISTA  APUA  STRESSIIN JA PÄIVITTÄISIIN  ONGELMIIN!
Varaa aika!  Tunne rauha ja hyvä olo!

NISKA-HARTIA HIERONTA
INTIALAINEN  PÄÄHIERONTA
SHIATSU  TAI  REIKI HOITO
AROMATHOUCH  HOITO  

RECONNECTIVE ENERGIAHOITO


KOKEILE  MYÖS   PIPARMINTTUÖLJYÄ!
   
Se rauhoittaa ja poistaa stressiä. Erittäin hyvä flunssan ja vilustumisen aikana. Avaa hengitystiet. 
Poistaa masennus, puhdistaa ja virkistää tietoisen mielen toimintaa ja auttaa muistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti