keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

LIIKUNTA JA LEPO!

Liikunnasta on puhuttu jos kuinka kauan ja paljon. Tänä päivänä monet ovat kirjautuneet kuntosalien vakiasiakkaiksi saadakseen tarpeellista liikuntaa terveytensä ylläpitämiseksi tai kuka minkäkin takia.
Andrew Well sanoo, että ihminen on luotu kävelemään. Olemme kaksijalkaisia, pystyasennossa kulkevia eliöitä, joiden ruumis on suunniteltu liikkumista varten. Käveleminen on monimutkaista käyttätymistä, joka vaatii sensoristen ja motoristen elämysten sovittamista eheäksi yhteistoiminnaksi. Se työllistää sekä aivoja että tuki- ja liintaelimiä.




Lukiessani hänen kirjoittamaansa kirjaa jäin miettimään, miten itsestään selvyytenä me pidämme sitä, että pystymme kävelemään. Kuitenkin me etsimme erilaisia laitteita ettei tarvitsisi kävellä. Käymme kuntosaleilla juoksumatolla tai ajamme pyörällä. Eikö luonnossa käveleminen olisi mielekkäämpää. 
Kun kävelet, raajojesi liike on ristikkäinen: oikea jalka ja vasen käsi ja päinvastoin. Tämän tyyppinen liike synnyttää aivoissa sähköistä toimintaa, jolla on harmonisoiva vaikutus koko keskushermostoon – kävelemisen erityisetu, jota ei välttämättä saa muunlaisesta liikunnasta. Tohtori Fulford, vanhan ajan osteopaatti, uskoi että ristikkäinen liike oli välttämätön hermoston normaalille kehitykselle ja optimaaliselle toiminnalle. 



Kun pikkulapset alkavat ryömiä, liikkuminen stimuloi aivojen kehitystä. Tohtori Fulford kehotti aikuispotilaitaan ryömimään sillä näin he paranivat nopeammin vammoistaan. Hän sanoi: ”Palatkaa tuohon yksinkertaiseen liikkumistapaan, niin autatte hermostoa pääsemään eroon tukoksista”.

Andrew Well sanoo: Kävelkää! Käveleminen on terveellisin liikunna muoto, sillä on parhaat mahdollisuudet pitää paranemisjärjestelmä hyvässä vireessä ja lisätä luontaisen paranemisen mahdollisuuksia sairauden yllättäessä. 


Kävelyn pitää kestää 45 minuuttia ja hengityksen ja pulssin pitää nousta sen aikana. Sinun tulee kävellä osa ajasta nopeasti tai etsiä kiivettäväksi pitkiä, loivia ylämäkiä. Muista kuitenkin, että et kävele vain saadaksesi aerobista liikuntaa vaan  myös sitä suotuisaa hermostollista vaikutusta, jonka aikaansaa raajojen ristikäisliike yhdistyneenä näköaistin, kosketustunnon ja liikeaistin stimulaatioon. Myös päivän mittaan tehdyt lyhyemmät kävelyt saavat aikaan suotuisan vaikutuksen. Voit tehostaa lopputulosta heiluttamalla silloin tällöin käsivarsiasi erityisen ponnekkaasti. Sovita yhteen myös käsien heiluttamminen ja hengittäminen.

Joka päivä pitää saada myös kunnon lepo. Varsinkin kunnollinen yöuni on erittäin tärkeää. Kun sinulla on unihäiriöitä tai et saa riittävästi unta, niin etsi keinot päästä uneen nopeasti ja pysyä unessa koko yö, sillä keho ja mieli tarvitsevat riittävän levon. Älä käytä unilääkkeitä, on monia erilaisia luonnollisia tapoja rentouttaa itsensä niin, että saat mielessä vilistävät ajatukset rauhoittumaan ja kehon rentoutumaan. 


On erilaisia jännitys-rentoutus harjoituksia. Tylsän kirjan lukemista, ristikkojen tekemistä jne.
Yksi keino on keskittyä hengityksen rytmiin. Kuuntele miten hengität sisää ja miten ulos, et ehdi ajattelemaan muuta. 

Käytin tätä tekniikkaa itse, kun olin omaishoitajana ja loppuvaiheessa nukuin silloin, kun äiti nukkui ja valvoin silloin, kun hän valvoi. Rytmit olivat hyvin sekaisin, välillä nukuimme päivällä ja valvoimme yöllä, silti minun oli tehtävä päivittäisiä askareitakin. Uni oli katkonaista ja monta kertaa vain lyhyitä pätkiä, mutta tällä hegityksen kuuntelu tekniikalla, sain ajatukset pois ja nukahdin nopeasti. 



Yksi keino ja luonnonmukaisesti terveellinen keino on käyttää DoTerran eteerisiä öljyjä!



SERENITY   rauhoittaa, poistaa jännittyneisyyttä ja vähentää ahdistusta.






 

                        BALANCE   auttaa pääsemään irti vihasta ja                                     purkaa tunnepatoumia. 









LAVENTELI    on monelle hyvin tuttu öljy. Sitä on käytetty vuosisatoja stressin ja levottomuuden rauhoittamiseen sekä unettomuuteen. Ennen vanhaan Laventelia laitettiin liinavaatteisiin helpottamaan nukahtamista sekä miellyttäväksi tuoksuksi. 






Tiesitkö, että hormonaalinen epätasapaino voi johtaa suureenkin ahdistukseen, masennukseen, ärtyneisyyteen ja mielialan vaihteluihin.

Kokeile näitä tuotteita ja näet niiden vaikutuksen. Nämä ovat puhtaita luonnon tuotteita, eivätkä aiheuta riippuvuuksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti