torstai 10. huhtikuuta 2014

KAHDEKSAN ASKELTA TERVEYTEEN!





Olen kirjoitellut sellaisista terveyteen liittyvistä asioista, joista itse olen ollut kiinnostunut. Nyt ajattelin kirjoittaa 8-askeleen ohjelmasta terveyteen, jos Sinua kiinnostaa kokeilla miten tämä auttaa niin Sinua kuin minuakin parantamaan terveyttämme ja kohentamaan immuniteettiamme.
Tämä ohjelma kestää 8 viikkoa ja miksi näin. Siksi, että vanhojen elämäntapojen muuttamiseen menee aikaa. Tulokset eivät näy välittömästi vaan pikkuhiljaa. Tutkimukset osoittavat, että vie n. 8 viikkoa päästä irti vanhoista tottumuksista ja siinä vaiheessa jo alkaa tuloksiakin näkyä.
Jotkut tutkimukset sanovat, että pitäisi harjoitella 3 kk, että tavoista tulee pysyviä.
Tämä ohjelma, jonka nyt aloitan kestää siis 8-viikkoa ja siinä ajassa voimme kokeilla millaisiin tuloksiin pääsemme.

Terveyden ylläpitämiseksi on olemassa lukematon määrä erilaisia ohjelmia ja suosituksia. Tämä on vain yksi monista, jota voit kokeilla. Kun ole vienyt ohjelman loppun voit päättää, miten monia vakituisia muutoksia sisällytät elämääsi.
Kuka ottaa haasteen vastaan? Haluatko jakaa kokemuksia tästä ohjelmasta muiden kanssa?

Ensimmäinen viikko!

Suunnittelu: Tutki kotisi ruokakomero, jääkaappi ja pakastin. Mitä tavallisia, mutta epäterveellisiä ruokia sieltä löytyy?
Heitä pois kaikki vanhat öljyt, kevytrasvat ja levitteet ja niistä valmistetut tuotteet (valmisruoat, keksit, pikkuleivät, kakut jne). Härskiintyneet rasvat ovat epäterveellisiä elimistölle. Ne voivat vahingoittaa jopa DNA:ta, edistävät syövän syntyä ja nopeuttavat kudosten vanhenemista ja rappeutumista. 



 Osta kotiisi vain pieniä öljypulloja, jotka käytät nopeasti, niin ne eivät ehdi härskiintyä. Paras öljy on oliiviöljy, mutta se ei sovi kaikenlaisiin ruokiin, joten voit ostaa myös pienen pullon kylmäpuristettua rapsi- tai rypsiöljyä. Voit myös käyttää tummaksi paahdettua seesamiöljyä, jota käytetään kiinaliaisissa ja japanilaisissa ruoissa.

Haistele sipsejä, pähkinöitä ja muita pikkupurtavia ennen kuin syöt niitä, nekin voivat olla valmiiksi vanhoja jo kaupan hyllyllä.
Poista kaikki sellaiset tuotteet, jotka sisältävät puuvillasiemenöljyä sekä sakariinilla tai aspartaamilla makeutetut tuotteet. Kaikki sellaiset tuotteet, jotka sisältävät keinotekoisia väriaineita esim. ”väriä lisätty”, ”keinotekoisesti värjätty” tai koodeja E102. Kevyt limsat sun muut keinotekoisella makeutusaineilla maustetut tuotteet eivät ole sopivia elimistölle eivätkä ne ole laihduttaneet tiettävästi ketään, mutta ovat aiheuttaneet terveysongelmia ihmisille. Ne voivat vaikuttaa hermostoon haitallisesti.

Ostaessasi tuotteita, lue kaikkien tuoteselosteet ja kiinnitä huomiota rasvapitoisuuteen, erityisesti tyydyttyneiden rasvojen määrään. Vältä näitä rasvoja niin paljon kuin mahdollista ja vähennä yleensäkin rasvojen käyttöä. Älä osta tuotteita, joiden selosteessa luetellaan enemmän kemiallisia lisäaineita kuin varsinaisia ravintoaineita.

Ruokavalio:


Aloita tällä viikolla tuoreen parsakaalin syönti. Syö parsakaalta kaksi kertaa tällä viikolla.
Syö ainakin kerran lohta, sardiineja, silliä tai makrilliä eli siis rasvaista kalaa, joka sisätää omega-3 rasvahappoja. Jos et voi syödä kalaa, osta Omega-3 kapseleita. Voit myös ostaa pellavansiemeniä ja rauhaa niitä ja ripotella ruokaan 1-2 kertaa viikossa. Jauha 1 dl pellavansiemeniä ja käytä erilaisiin ruokiin, siinä on myös kasviperäistä Omega-3:sta. Rypsi-, rapsi- ja soijaöljyt sisältävät myös Omega -3:a.
Tarkoitus on vähentää eläinperäisiä tuotteita ja lisätä kasviksia ja hedelmiä ruokavalioon. Taitaa olla kaikille selvää miksi näin.
Andrew Well ei suosittele raa'an parsakaalin syömistä. Omega-3 estää veren hyytymistä ja vähentää sydänkohtausriskiä. Tämäkin varmaan tuttua asiaa.
Resepti: Laita veteen parsakaalta, kylmäpuristettua oliiviöljyä, suolaa, silputtua valkosipulinkynttä ja chilipippurihiutaleita, jos haluat voimakkaampaa maustetta. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 5 minuuttia.

Ravintolisät: Aloita C-vitamiinin syönti ellet jo syö sitä. Katso sopivat suositukset. Yksi ohje sanoo: 1-2 mg kolme kertaa päivässä.
Eräs ameriikkalainen lääkäri oli aloittanut leikkauspotilailleen c-vitamiin antamisen suoraan suoneen ennen leikkausta ja jatkois sitä myös leikkauksen aikana ja paraneminen oli ilmiömäistä.

Liikunta: Jos et jo kävele päivittäin, aloita se. Kävele ainakin 10 minuuttia viitenä päivänä viikossa. Tee se vaikka harrastaisitkin jo muuta liikuntaa. Kävelyllä on etuja, joita muilla liikuntalajeilla ei ole. Se esim. sovittaa aivojen rytmit yhteen käsivarsien ja jalkojen liikeiden kanssa. Jalkojen ja käsien vastakkaiset liikkeet aktivoivat aivoja ja hermoratoja.

Psyykkinen ja henkinen hyvinvointi: Osta vihko ja kirjaa ylös entisiä paranemiskokemuksiasi ja mieti, mitä olet silloin tehnyt nopeuttaaksesi parantumista. Entiset ja uudet kokemuksesi vahvistavat luottamustasi kehon spontaaniin paranemiskykyyn.

Harjoita hengityksen tarkkailua joka päivä 5 minuutin ajan. Hengitys on yhdysside kehon ja mielen välillä sekä tietoisen ja tiedostamattoman välillä. Se on yleisavain tunteiden hallintaan ja autonomisen, tahdosta riippumattoman hermoston toimintoihin. Lisäksi hengitys edustaa hengen liikettä aineessa. Se myös rentouttaa hyvin ja antaa tasapainoa.
Istu mukavasti, mukavissa vaatteissa, silmät kevyesti ummessa ja keskity hengittämiseen ja seuraa sisään- ja uloshengitämistä vaiheittain. Pane merkille, missä kohden vaihe vaihtuu toiseksi. Tämä auttaa rentoutumaan ja purkaa stressiä. Tämä saattaa kehon, mielen ja hengen sopusointuun keskenään.

Osta kotiin kukkia ja nauti niiden tuoksusta ja kauneudesta.
Fyysinen sairaus on usein mielen tai henkisen tasapainottomuuden seurausta. Meidän pitää huolehtia psyyken ja hengen alueista yhtä hyvin kuin kehon tarpeista. 

Ja sitten töihin! 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti