keskiviikko 16. huhtikuuta 2014


KAHDEKSAN ASKELTA TERVEYTEEN
Toinen viikko!
  
Vesi: Ota selville minkälaista vettä saat hanasta. Onko siinä paljon kemikaaleja? 
Jos mahdollista niin hanki itsellesi vedenpuhdistaja. Juomavesi saattaa sisältää puhdistuskemikaalien lisäksi myös ympäristömyrkkyjä.  
 Vesi-instituutin johtajan Martti Latvan mukaan vedessämme on hyvin pieniä määriä metallisia ioneja, jotka eivät ole mitenkään vaarallisia ja kuuluvat normaaliin veteen. Lisäksi vedessä on rautaa, mangaania ja kuparia. Mikrobiologista elimistöä on jonkin verran, mutta sen taso pyritään pitämään alhaisena.

Monilla vedenpuhdistamoilla veteen lisätään klooria, jotta mikrobiologinen aktiivisuus pysyisi matalana, ja vesi laadukkaana aina hanaan saakka. Klooria siis kuuluukin olla vedessä, Latva muistuttaa. Muuten puhdistuksessa käytettävien kemikaalien ainejäämiä tai puhdistusprosessissa syntyviä hajoamistuotteita on vesijohtovedessä hyvin vähän.”

Mitä sitten tarkoittaneekin ”hyvin vähän”. Jos haluat saada puhdasta vettä niin vedenpuhdistajasta on tässä tapauksessa hyötyä. Kannattaa tutustua erilaisiin malleihin ja hankkia paras mahdollinen.
  • Jos et ole käyttänyt vettä vähään aikaan, juoksuta joka aamu 2-5 minuuttia ennen kuin juot sitä. Putkissa pitkään seisonut vesi saattaa sisältää tavallista enemmän lyijyä ja muita haitta-aineita.
  • Älä koskaan käytä kuumavesihanasta tulevaa vettä juomiseen tai ruuanlaittoon.
Ruokavalio:

  • Syö tällä viikolla kalaa vähintäin kerran ja parsakaalta kaksi kertaa.
  • Pyri käyttämään entistä enemmän täys- ja kokojyväviljaa. Esim. Kokojyväleipää tai puurohiutaleita.
    Kuitujen tärkeydestä tulee tietoa joka tuutista ja siitä miten ne vaikuttavat kolesteroliin ja vähentävät riskiä sairastua paksunsuolensyöpään, hidastavat sokerin imeytymistä veenkietoon ja ovat monella tavalla terveellisiä elimistöllemme, joten siitä ei enempää. Vähennä myös valkoisen jauhon käyttöä.
  • Tutustu luontaistuotekaupan kylmätiskeillä tai pakastimissa oleviin soijapavuista valmistettuihin tuotteisiin tai osta soijapapuja ja käytä niitä ruuanlaitossa. Soija sisältää isoflavoneja, jotka suojaavat syövältä.
    Japanilaiset naiset kärsivät vähemmän vaihdevuosivaivoista, ehkä sen takia, että heidän ravinnossaan on suojaavia fytoestrogeeneja.
    Tässä mukava kokeilu tehtävä: Japanissa käytetään välipalana suolavedessä kokonaisina keitettyjä vihreitä soijapapuja. Kun ne ovat jäähtyneet, kuori aukaistaan ja pavut napsitaan suuhun.
    Tällä viikolla tehtäväsi on tutustua erilaisiin soijavalmisteisiin. Ja jos mahdolllista kokeilla joitakin.
  • Voit kokeilla myös japanilaista tai kiinalaista vihreää teetä. Yritä korvata kahvin ja teen juontia ainakin osittain vihreällä teellä tai yrttiteellä.
    Tutkijat ovat havainneet, että vihreässä teessä on katekiinejä, jotka laskevat kolesterolia ja parantavat rasva-aineenvaihduntaa.
    Kaikki teet sisältävät teofylliiniä, joka on läheistä sukua kofeiinille, joka on luonnollinen piristysaine. Se voi aiheuttaa riippuvuutta. Siksi suosittelenkin puhdasta yrttiteetä. Vihreää teetäkin on saatavana kofeiinittomana ja kuitenkin se sisältää niitä terveellisiä katekiinejä.
  • Erilaisia ruokareseptejä löydät netistä: tofulle ja muille terveellisille ruuille.
Ravintolisät:
  • Ala nauttia 1 kapseli karoteenivalmistetta aamuisin. Sen tulisi sisältää 25000 kansainvälistä yksikköä beetakaroteenia ja lykopeeniä, jotta todella hyötyisit tästä.
    Eräs henkilö alkoi tehdä mehua tuoreista porkkanoista ja viikon kuluttua näkö alkoi parantua.
  • Hedelmissä ja vihanneksissa on paljon vitamiineja ja erityisesti A-vitamiinin sukuista punaista ja oranssia väriainetta, joilla on terveyttä edistävä vaikutus. Tässä muutamia hedelmiä ja vihanneksia: verkkomelonit, persikat, aprikoosit, mangot, squashit ja bataatit sekä tummanvihreät lehtivihannekset, lehtikaali ja porkkanat. Muista myös C-vitamiini.

Liikunta:
Kävele 15 minuuttia päivittäin. 5 päivää viikossa. Kävele niin reippaasti, että pulssisi nousee ja hengität kiivaammin.

Psyykkinen ja henkinen hyvinvointi:

  • Käy jossain puistossa tai muussa viihtyisässä paikassa ulkona luonnossa. Nauti paikan energiasta ja luonnosta, älä tee mitään muuta. Yhteys luontoon antaa meille rauhaa ja energiaa ja saattaa meidät harmoniaan itsemme ja luonnon kanssa.
  • Kokeile yhden päivän ”uutispaastoa”. Älä lue, katso äläkä kuuntele mitään uutisia yhden päivän aikana. Aivan samoin, kun me etsimme itsellemme parempaa ruokavaliota, meidän henkemmekin kaipaa parempaa ravintoa. Jos me aina kuuntelemme asioita, jotka stressaavat meitä ja saattavat meidän pahalle tuulelle, se ei edistä meidän hyvinvointiamme, sen vuoksi kannattaa vähentää negatiivisten asioiden kuuntelemista ja lukemista ja etsiä kohottavaa kuunneltavaa ja luettavaa, joka pitää meidät tasapainossa ja hyvällä tuulella.
  • Jatka hengityksen tarkkailua 5 minuutin ajan päivittäin ja tee lisäksi toinen hengitysharjoitus:             yritä 1 minuutin ajan päivittäin tuntea, miten hengitys alkaa uloshenigttämisestä ja päättyy sisäänhengittämiseen.
    Kun olet tarkkaillut hengitystäsi 5 minuutin ajan, jatka vain samalla tavalla, mutta kiinnitä nyt enemmän huomiota uloshengitykseen ja huomaat miten erilaiselta hengittäminen tuntuu tällä tavalla. Olet paljon tietoisempi hengittämisestä ja huomaat osallistuvasi enemmän hengitysprosessiin.
    Huomaat myös, että käytät kylkiluiden välissä olevia tahdonalaisia lihaksi puristaessasi ilmaa ulos keuhkoista. Nämä lihakset ovat paljon voimakkaampia kuin ne joita käytät sisäänhengittämiseen. Samalla huomaat, että vedät sisään enemmän ilmaa kuin aikaisemmin ja saat näin syvemmän hengityksen.

Vapaaehtoista:
Kiinnitä huomiota mielikuviisi ja merkitse muistiin, millaiset kuvat vaikuttavat voimakkaasti tunteisiisi.      Mieti, miten voisit soveltaa niitä paranemiseen liittyvissä mielikuvaharjoituksissa.
Paranemisprosessissa nykyään usein käytetään apuna hypnoterapiaa. Paranemisen visualisoiminen voi saada aikaan täydellisen paranemisen.                                                                                                    Lisätäksesi sen toimivuutta, sinun täytyy käyttää kuvia, joilla on vahva tunnelataus. Ihan sama mistä sinä etsit kuvia, luonnosta, tietokoneesta tai mielikuvistasi. Vain sinä tiedät millaiset kuvat saavat sinussa aikaan syvältä nousevan reaktion. Voit kokeilla erilaisia kuvia ja valita niistä parhaat.
On monia kertomuksia, joissa syöpää sairastavat ja halvaantuneet ihmiset ovat tervehtyneet täysin käyttämällä visualisointia. Yksi hyvä esimerkki on Pekka Hyysalo. Voit tutustua häneen ”Fight Back-clubissa”. Erittäin hieno esimerkki siitä, mitä tahdonvoimalla saadaan aikaan.

HYVÄÄ  PÄÄSIÄISTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti