lauantai 25. tammikuuta 2014

LEMON = SITRUUNA Citrus limon  
valmistettu sitruunan kuoresta kylmäpuristamalla
Tuoksu: - makea, terävä, kirkas,
 
Ominaisuudet:
Antibiootti, Antioksidantti, Bakteereja ja viiruksia tuhoava, Desinfioifa. Masennusta helpottava, Sienitauteja ehkäisevä, Virkistävä.
Sitruunaöljy on erittäin hyvä elimistön puhdistaja, poistaa haitallisia aineita maksasta ja munuaisista. Suosittu flunssakautena. Rauhoittaa ja purkaa stressiä. Sitrushedelmiä käytettiin esim. laivoissa lavantautia ja keripukkia vastaan. On hyvä myös lihas- ja nivelkivuissa koska se edistää verenkiertoa. Koska Sitruunaöljy vähentää stressiä, se alentaa myös verenpainetta.  Muutama tippa lämpimässä vedessä parantaa yskää ja kurkkutulehdusta. Kannattaa kokeilla myös astmaan.
Sitruunaöljy hajottaa virtsakiviä, joten kannattaa kokeilla myös sappivaivoihin. 
Sanotaan, että Sitruuna vaikuttaisi myös rasvasoluihin, joten kannattaa juoda sitruunavettä. 

Ohje: spraypulloon 10 tippaa 5 dl vettä

Aromaattinen vaikutus:  Tukee terveyttä, antaa fyysistä energiaa ja puhdistaa. Voit höyrystää höyrystimellä tai käyttää ilmankostuttajassa, mutta myös kämmenille hierottuna ja suoraan siitä hengittämällä virkistää ja antaa uutta energiaa.
Paikallisesti suoraan iholle laimentamattomana. Sivele myös jalkapohjien akupuntioheijastealueille.
Sisäinen käyttö: Laimenna 1 tippa sitruunaöljyä ruokalusikalliseen hunajaa tai n. 1 dl jotain juomaa, soija tai riisimaitoa tai mehua. Ei alle 6 vuotiaille, varovaisesti yli 6 vuotiaille.


Varoitus:  - sitruunaöljyn käytön jälkeen vältä aurinkoa n. 12 tunnin ajan. Voi aiheuttaa ärsytystä. Vältä UV-säteilyä vähintäin 6 tuntia.

Lemonin käyttötapoja:
  • huuliherpeksen rauhoittamiseksi ja lievittämiseksi sivele suoraan iholle
  • tipauta tippa sitruunaa ja piparminttua hammasharjaasi, se uudistaa ja raikastaa sitä
  • käytä purukumin, etikettiliiman ja rasvaisten aineiden poistamiseen tekstiileistä
  • saat sitruunasta oliiviöljyyn sekoitettuna myrkyttömän huonekalujen kiillotusaine.
  • Sitruuna öljy ottaa KAIKEN hajun pois. Esim. pesukoneeseen unohdettu pyykki, kellariin varastoidut tavarat, poistaa homesiene. Lasten tennarit. Lisää tippa pesukoneeseen, suihkuta sitruunavettä kenkiin tai höyrystä huoneessa raikasamaan huoneilmaa. 
  • Jos pihkaa on matolla, vaatteissa tai iholla, Sitruuna öljy toimii erinomaisesti sen poistossa
  • Lisää veden mukaan Sitruunaa ja laittaa suihkepulloon ja desinfioi liesituuletin, ruokapöytä, tiskit ja muut tasot.. Extra voimaa antamaan, ilman kemikaaleja, voit lisätä myös hieman etikkaa.
  • Vain pieni määrä Sitruunaöljyä auttaa poistamaan wc pönttöön, ammeeseen tai suihkuun kertynyttä mineraali kerrosta.
  • Kiillota hopeaa. Kankaan pala jossa on Sitruuna öljyä auttaa pitämään hopean kiiltävänä, varsinkin kun niihin pääsee heti, kun ne alkavat tummumaan.
  • Huonekasvien kirvat. Sitruuna (tai Piparminttu) öljy veteen sekoitettuna suihkupullossa on luonnollinen torjunta-aine joka tappaa kirvat ja niiden toukat heti, mutta jättää kasvit kauniiksi 
  • Nopea energia. Nopeaa ja raikastavaa energiaa varten, sekoita yhteen pari tippaa Sirtuunaa ja pari tippaa Piparminttua vesilasissa ja juo.
  • Hengitysapu. Ilmankostuttajassa käytettynä Sitruuna auttaa rauhoittamaan pihisevää hengitystä, nuhaa, yskää, ja muita hengitysteiden oireita.
  • Kurkun rauhoittaja. Lisäämällä pari tippaa Sitruunaa lämpimään veteen ja hunajaan rahoittaa kurkkua, yskää ja alentaa kuumetta. Sitruunaöljy taistelee bakteereja ja viruksia vastaan!
  • Sitruunaöljy toimii hyvin kynsille ja voi auttaa taistelussa jalkasientä vastaan.
  • Rauhoita hermoja. Kun yhdistät Sitruunan Laventelin kanssa ja laitat höyrystimeen, huomaat että olo on parempi, vähemmän levoton olo.
  • Kovettumat pois. Seuraavalla kerralla kun huomaat kovettumia jaloissasi, hiero muutama tippa Sitruunaa ja pian ihosi on eheämpi.
  • Sitruunaöljy hajoittaa petrokemikaaleja ja muita toksiineja elimistöstä. Laita pari tippaa veteen päivittäin ja juo tai hiero maksan päälle ulkoisesti.
  • Kynsien hoito: Laita sellaisenaan tai laimenna kookosöljyyn tai käsivoiteeseen ja sivele kynsille ja kynsinauhoihin. Hoitaa ja kovettaa kynsiä. Sipulin kuorimisen jälkeen sormenpäihin sellaisenaan.


Resepti: Mansikka-Sitruuna smoothi
2 kup tuoretta sitruuna mehua tai limsaa
1 kup jääisiä mansikoita
1 kpl sitruunan mehu
4 tip Lemon öljyä
4 tip Lime öljyä
3 kup Jäitä
3 rkl sokeri tai ½ tl steviaa

Laita kaikki aineet sekoittajaan ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti