maanantai 30. joulukuuta 2013

Tämä sivu esittelee doTerran eteerisiä öljyjä ja vaihtoehtohoitoja

Hei, olen luonut uuden blogin, jossa tulen esittelemään
doTerran puhtaita terapeuttisen tason öljyjä!

Törmäsin hiljattain netissä seuraavanlaiseen tekstiin. 

"Terapeuttinen laatu = mainontakikka?
 
Puhdas ja laadukas eteerinen öljy hakusessa? Mm. MLM-yhtiöiden ”eteerisillä öljymarkkinoilla” on paljon tarjontaa ja hienoja sloganeita, kuten ”Certified Therapeutic Grade, CPTG”. Mitä näiden sloganeiden takana on ja pitävätkö lupaukset paikkaansa?
Itsessään sana terapeuttinen laatu eteerisen öljypullon kyljessä ei tarkoita mitään. Tällä hetkellä ei ole olemassa mitään hyväksyttyä organisaatiota, joka sertifioisi terapeuttista laatuluokitusta eteerisille öljyille. Puhtaita ja korkealaatuisia eteerisiä öljyjä voidaan käyttää terapeuttisina, mutta se ei todella tee niistä terapeuttisiksi sertifiotuja.
Eteeristen öljyjen markkinoilla kilpailu asiakkaista on kovaa ja sen myötä myös markkinointia on kehitetty. Eräs suuri MLM-yhtö on rekisteröinyt käyttöönsä vakuuttavan sanayhdistelmän Certified Therapeutic Grade, mutta huomionarvoinen asia on se, että tämä luokitus ei koske eteerisiä öljyjä. Kyse on vain tuotemerkin rekisteröinnistä. Jotakuinkin hämmentävää markkinointistrategiaa.

Mitä puhdas ja laadukas eteerinen öljy on?

Eteerisen öljyn laatuun vaikuttavat suoraan siementen laatu, maaperän kunto, kasvupaikan ilmasto, korkeuserot ja itse sadon korjaamisen tavat. Kasvien tulee kasvaa niille tyypillisessä paikassa ja niiden tulee olla aitoa kasvitieteellistä lajia.
Vaihtoehtoisesti tiettyjä kasveja myös luomuviljellään. Ne kasvatetaan puhtaassa maaperässä ilman kemiallisia lannotteita, kasvi- ja tuholaismyrkkyjä.
Höyrytislausprosessilla on suuri laadullinen merkitys. Eteeriset öljyt tulee höyrytislata alhaisinta mahdollista lämpötilaa ja matalaa painetta käyttäen. Näin voidaan varmistaa, että kasvin sisältämä eteerinen öljy saadaan eristettyä kevyimpiä öljyn osasia, eli monoterpeenejä myöten. Öljyjen eristysprosessissa ei saa käyttää kemiallisia liuottimia. Tislaus, tiivistynyt höyry ja öljyn erottelu tulee tehdä astioissa, joista itsestään ei irtoa koko prosessin aikana mitään. Laatuketju jatkuu asianmukaiseen eteeristen öljyjen pullotukseen ja säilytykseen.
Lopuksi eteerisen öljyn kemiallinen profiili sen sisältämien merkittävien ainesosien osalta pitää olla myös vähimmäisstandardien mukainen. Nämä standardit luokittelee mm. ranskalainen AFNOR (Association Francaise de Normalization). Sveitsiläinen ISO (International Standardization Organization) on omaksunut AFNORin määrittelmät standardit eteerisille öljyille kansainvälisiksi standardeiksi.
 

AFNOR

AFNOR on toimija, joka asettaa mm. kosmetiikka- ja ravitsemusteollisuuden käyttöön tarkoitetuille eteerisille öljyille vähimmäisvaatimukset koskien laatua, turvallisuutta ja luotettavuutta.
Tämä ei siis ole sama asia, kuin tuotteen sertifioiminen. AFNOR standardi ei myöskään tarkoita sitä, että jokin öljy sinänsä soveltuisi aromaterapeuttiseen käyttöön. Eteerisestä öljystä riippuen siinä voi olla satoja kemiallisia yhdisteitä, mutta AFNOR standardi listaa niistä vain teollisuuden asettamat vähimmäisvaatimukset niiden kemiallisten ainesosien suhteen, jotka vaikuttavat öljyn makuun ja/tai aromiin. Se voi tarkoittaa, että vain viisi kemiallista aineosaa on tutkittu. Esimerkiksi Piparminttu (Mentha piperita) öljy saattaa olla määritelty vain yhden ainesosan suhteen, eli mentolin.
AFNOR standardi tarkoittaa lähinnä sitä, että öljy sopii tiettyyn teollisuuden asettamaan kemialliseen profiiliin."

Tämä oli siis erään henkilön näkemys asiasta.

Tässä tällä kertaa lyhyesti se mikä on DoTerran pyrkimys ja heidän eteeristen öljyjen taso.
 
Certifioidusti Puhdas Terapeuttinen Taso = CPTG tarkoittaa: että, se on:
  • Varmennetusti puhdas, laatu tarkistetaan, että se täyttää sille asetetut vaatimukset
  • Enemmän kuin orgaaninen, yhtiö pyrkii säilyttämään kasvin oman koostumuksen niin hyvin kuin mahdollista
  • Vapaa torjunta-aineista ja saasteista, testeissä näkyy heti, jos näitä esiintyy testattavassa erässä
  • Kasviainekset hankitaan niiden luontaisesta alkulähteestä, sieltä missä ne kasvavat parhiaten ja saavat parhaimmat laatuominaisuudet
  • Kolmas osapuoli testaa puhtauden ja terapeuttisen vaikutuksen
varmistaakseen laatutason. Jokaiselle öljyerälle tehdään 5 erilaista testiä (mm. kaasukromatografia ja massaspektrometri). Eräiden testien kesto on jopa 20 minuuttia. Näin varmistetaan se, että korkea laatutaso säilyy. Eri valmistusvaiheiden välilläkin otetaan kokeita, että laatu on varmasti sitä mitä pitääkin olla.

DoTerran öljyt on pilkottu niin pieniin osasiin, että ne pystyvät tunkeutumaan solun sisälle ja näin pystyvät
tuhoamaan jopa viirukset, joille lääketiede ei mahda mitään. 
Tässä hiukan tietoa näin ensi alkuun. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti